وکیل تغییر نام مذهبی تهران

وکیل تغییر نام مذهبی تهران

یکی از سوالاتی که در مورد تغییر نام مذهبی(وکیل تغییر نام مذهبی تهران) وجود دارد این است که آیا قانونگذار به شخص اجازه تغییر نام مذهبی را داده است. بر طبق قانون ثبت احوال، شخص برای تغییر نام مذهبی باید درخواست خود را به دادگاه امور حسبی ارائه کند تا با بررسی مدارک و مستندات پرونده، تغییر نام مذهبی با توجه به شرایط قانونی انجام شود. در این مطلب در مورد تغییر نام مذهبی و شرایط و مدارک لازم برای تغییر نام مذهبی به شرح ذیل توضیح داده شده‌است:

تغییر نام در قانون ثبت احوال

یکی از حقوق افراد، انتخاب نام مناسب توسط والدین است. در بعضی موارد افراد از نام خود راضی نیستند و تمایل به تغییر نام دارند. قانونگذار شرایط لازم برای تغییر نام، شامل تغییر نام مذهبی و تغییر نام غیر مذهبی را بیان کرده‌‌‌‌است. در نتیجه هر شخص میتواند برای تغییر نام خود به اداره ثبت احوال مراجعه و درخواست تغییر نام خود را مطرح کند. در صورت رد درخواست تغییر نام می‌تواند به دادگاه صلح درخواست خود را مطرح کند.

دستورالعمل تغییر نام مذهبی

بر طبق دستورالعمل جدید ثبت احوال، برای تغییر نام در شناسنامه و تصویب تغییر نام در شورای عالی ثبت احوال، تغییر نام و نام خانوادگی به سازمان ثبت احوال واگذار شده‌است. بنابراین درخواست تغییر نام مذهبی و غیر مذهبی باید در کمیته تخصصی در سازمان ثبت احوال به نام (کمیته نام ) ارائه شود.در کمیته نام، مدارک و مستندات تغییر نام،بررسی و در صورت عدم مغایرت با دستورالعمل قانونی، تغییر نام انجام می‌شود. اما اگر تغییر نام در کمیته نام مورد موافقت قرار نگیرد،شخص متقاضی تغییر نام مذهبی یا غیر‌مذهبی می‌تواند درخواست تغییر نام را در دادگاه صالح مطرح کند.البته لازم به ذکر است در خصوص نام های مذهبی نظیر محمد زهرا علی وحسین و… راسا میتوان درخواست تغییر نام به دادگاه صلح ارائه داد.(حضانت فرزند)

وکیل تغییر نام مذهبی تهران

شرایط متقاضی برای تغییر نام مذهبی

بر طبق قانون ثبت احوال و دستورالعمل تغییر نام، شرایط متقاضی برای تغییر نام مذهبی شامل موارد ذیل است:

1-شخص متقاضی تغییر نام مذهبی دارای سن بالاتر از ۱۸ سال

2-اشخاص متقاضی تغییر نام مذهبی دارای سن پایین‌تر از ۱۸ سال و دارای حکم رشد از مرجع صالح

3-پدر یا جد پدری شخص متقاضی تغییر نام مذهبی با ارائه مدرک شناسایی،شناسنامه و کارت ملی برای متقاضیان کمتر از ۱۸ سال

4-درخواست سرپرست قانونی شخص متقاضی شامل امین، وصی و قیم شخص متقاضی محجور یا صغیر با ارائه مدرک قانونی احراز سمت قانونی

مراحل تغییر نام مذهبی

ابتدا شخص برای تغییر نام مذهبی باید درخواست تغییر نام مذهبی را در دادگاه صلح مطرح تا مورد رسیدگی قرار گیرد.مقام قضایی با بررسی شواهد و مدارک پرونده تغییر نام مذهبی، رای صادر می‌کند. در صورتیکه سازمان ثبت احوال درخواست شخص را رد کند، نتیجه رد درخواست به شخص متقاضی تغییر نام مذهبی، ابلاغ می‌شود.اگر متقاضی تغییر نام مذهبی،قصد تغییر نام خود را دارد، باید درخواست تغییر نام مذهبی را در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کند، تا در دادگاه بررسی شود.در این مورد شخص متقاضی تغییر نام مذهبی به عنوان خواهان و سازمان ثبت احوال به عنوان خوانده دعوا در مرجع قضایی مشخص می‌شوند.

وکیل در تغییر سن و نام خانوادگی

چه مدارکی برای تغییر نام مذهبی لازم است.

برای تغییر نام مذهبی باید مدارک و مستندات قانونی به دادگاه ارائه شود.برای تغییر نام مذهبی مدارک ذیل باید به مرجع قضایی ارائه شود:

1-اصل و کپی شناسنامه متقاضی تغییر نام

2-اصل و کپی کارت ملی متقاضی تغییر نام

3-ارائه دادخواست تغییر نام مذهبی

4-اصل و کپی استشهادیه شاهدین

5-مدارک دیگر مانند مدرک تحصیلی، گواهی اشتغال

6-مدارک و مستندات در خصوص ضرورت تغییر نام مذهبی مانند دلایل مذهبی، فرهنگی و شخصی

7-تکمیل فرم تغییر نام مذهبی

8-پرداخت هزینه درخواست تغییر نام مذهبی

شرایط قانونی تغییر نام مذهبی

در صورتی که درخواست تغییر نام مذهبی از طریق سازمان ثبت احوال در کمیته نام یا از طریق دادگاه  صلح مطرح شود،در خصوص تغییر نام مذهبی مخالفت می شود، مگر نام جدید، مورد درخواست متقاضی، اسم مذهبی بوده و نسبت به اسم قبلی فراوانی آن بیشتر باشد.مثال، شخص متقاضی تغییر نام مذهبی، نامش، جعفر است و تقاضای تغییر آن به نام علی را دارد.(وکیل تغییر نام مذهبی تهران)

در این حالت با تقاضای تغییر نام وی موافقت می‌شود. اما اگر نامش علی است و میخواهد به اسم جعفر تغییر دهد،پذیرفته نمی‌شود. با توجه به قانون جدید،شخص متقاضی تغییر نام مذهبی با چالش‌های فراوانی روبرو است. تغییر نام‌های مذهبی به دلیل داشتن معنای مذهبی و اعتقاد و احترام به مذهب با محدودیت‌های زیادی روبرو است.بر طبق قانون ثبت احوال، برای تغییر نام مذهبی باید شرایط خاصی وجود داشته‌باشد. مثال اگر نام پدر و مادر، خواهر یا برادر شبیه شخص متقاضی تغییر نام مذهبی باشد، می‌توان نام مذهبی را به اسم مذهبی دیگر تغییر داد.

جهت مشاهده خدمات گروه وکلای آزاد مهر اینجا کلیک کنید

هزینه دادرسی تغییر نام مذهبی

برطبق قانون،تغییر نام مذهبی،دعوای غیرمالی است، در نتیجه هزینه دادرسی آن، غیرمالی است.

مرجع صالح رسیدگی به درخواست تغییر نام مذهبی

با توجه به مطالب بیان شده در مقاله، برای تغییر نام مذهبی، شخص متقاضی ابتدا باید درخواست خود را به کمیته نام در سازمان ثبت احوال مطرح کند. در صورت رد درخواست تغییر نام، می‌توان درخواست مذکور را در دادگاه صلح مطرح نمود.

تغییر نام در رای وحدت رویه دیوان عدالت اداری

شماره رای وحدت رویه:۱۷۴۲

تاریخ رای وحدت رویه:۱۳۹۹/۱۱/۱۸

موضوع رای وحدت رویه: با توجه به رای وحدت رویه مذکور، براساس ماده ۴ قانون ثبت احوال سال ۱۳۵۵، مرجع صالح برای رسیدگی به شکایت اشخاص ذینفع از هیات حل اختلاف اداره ثبت احوال و دعاوی مربوط به اسناد ثبت احوال، دادگاه محل اقامت خواهان است. همچنین بر طبق رای وحدت رویه شماره ۲ به تاریخ ۱۳۶۲/۱/۲۲ دیوان عالی کشور، مرجع صالح رسیدگی به دعاوی اداره ثبت احوال، دادگاه است.

وکیل متخصص ثبت احوال برای تغییر نام مذهبی

تغییر نام مذهبی علاوه بر اینکه اقدام قانونی است، تغییر در هویت و فرهنگ شخص متقاضی نیز محسوب می‌شود. در نتیجه بهتر است قبل از هر اقدام برای تغییر نام مذهبی، با وکیل متخصص ثبت احوال که بر تمام قوانین و مقررات تغییر نام مذهبی و غیر مذهبی تسلط و تجربه دارد، استفاده کنید تا در کوتاهترین زمان ممکن بتوانید رای تغییر نام مذهبی را از مرجع صالح تغییر نام دریافت کنید.

جهت مشاوره حقوقی با وکیل متخصص دعاوی خانوادگی و امور حسبی و تغییر نام با ما در تماس باشید

02188696597 – 09122097355

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید
[کل: 1 میانگین: 5]